Nieuwsoverzicht

Zoek in het nieuws

1 

Schippers: ĎHelderheid voor patiŽnt over kwaliteit en kosten zorgí

Minister Edith Schippers (VWS) heeft vandaag een rigoureus plan gepresenteerd dat patiŽnten het komend jaar meer en betere info geeft over de kwaliteit en kosten van hun zorg.

5/3/2015

Bijwerking? Melden!

Iedereen kan een bijwerking bij Lareb melden. Ervaart u een bijwerking tijdens het gebruik van uw geneesmiddel(en) of bent u zorgverlener en vermoedt u dat er sprake is van een bijwerking van een geneesmiddel? Meldt dit dan, ook al bent u er niet zeker van.

13/1/2015

Super-microscoop in VUmc brengt diepste van levende cel in beeld

Hoe vernietig je een kankercel? Hoe herstellen hartspiercellen zich? Hoe groeit een hersencel? Vandaag installeert VUmc de meest geavanceerde ĎSTED-microscoop voor life sciencesí in de Benelux, waarmee onderzoekers antwoorden denken te vinden op al deze vragen.

2/1/2015

Groot onderzoek naar diarreeveroorzakende bacteriŽn

In de regioís Groningen, Drenthe en Rotterdam gaat een groot onderzoek plaatsvinden naar de darmbacteriŽn STEC en EHEC. Uit het onderzoek moet blijken hoe vaak relatief ongevaarlijke STECís gevonden worden bij patiŽnten, en hoe vaak de veel gevaarlijker variant daarvan, EHEC.

17/4/2013

Diarree in maart 2011 online

Per heden is de nieuwe website Diarree.nl online. Diarree is een veelvoorkomend probleem wat vaak gelukkig wel goed te behandelen is. Er is ook veel zelf aan te doen, bijvoorbeeld het eetgedrag te veranderen.

9/3/2011

Publieke gezondheidszorg onbekend bij het publiek

De publieke gezondheidszorg is een bij het publiek onbekend begrip, de GGD is wel bekend. Burgers maken geen onderscheid tussen de publieke en de reguliere gezondheidszorg.

26/3/2010

1 
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Diarree.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)